Anbefaling - Byens skjulte perler!

Udstyret med mine tykkeste uldsokker og iPhonen har jeg været ude for at registrere alle de gyldne steder, som jeg er blevet anbefalet til Puslely. Jeg har været hele byen rundt og modtaget mange undrende blikke, når jeg har spurgt, om jeg måtte fotografere på toilettet… altså deres puslebord… altså fordi jeg var i gang med et projekt til småbørnsfamilier... Relativt hurtigt fandt jeg ud af, at man er nødt til at forklare sit ærinde lidt nærmere, inden man blitzer løs på et toilet. Så min elevator-pitch er også blevet finpudset.

Tour de (toilet) chambre

Jeg har besøgt rigtig mange hyggelige steder. Nogle steder var ligefrem indrettet som familierum, hvor puslebord, ammestol, microovn og legetøj var samlet i et hyggeligt rum. Jeg har også besøgt rigtig, rigtig, rigtig mange toiletter. Nogle pænere end andre, og jeg har på bedste anmelder maner forsøgt at male et sandfærdigt billede af rigets tilstand på hvert eneste toilet. Det kan naturligvis have været en dårlig toiletdag for nogle af stederne, men så er det jo så heldigt, at ingen anbefaling i Puslely er hugget i sten. Antallet af stjerner er gennemsnittet af alle anbefalinger stedet modtager. Så husk at give stjerner, når I har besøgt et Puslely derude. Så holder vi overblikket opdateret. 

Kvarterenes fem bedste Puslely

Jeg er ikke blevet skuffet på min tur rundt i byen - tvært imod. Jeg synes virkelig, at der er nogle skjulte perler rundt omkring, som jeg ærgrer mig over, jeg ikke kendte, da jeg stod med vrissen baby på selvsamme sted i sommers. Nogle steder har overrasket mig ved ikke kun at have et puslebord men også tilbyde gratis bleer, skumklude, ammepuder til udlån etc. Jeg har udvalgt fem steder, som overraskede mig så positivt på min tur rundt, at jeg må fortælle jer om dem her. Et sted i hver bydel, som jeg lige vil slå et ekstra slag for.

Indre by 

Københavns Rådhus

Ja, selveste Rådhuset midt på Rådhuspladsen i det absolutte centrum af København. Lige der, hvor det koster en milliard at lande i Matador. Man kan trille en barnevogn op fra siderne ved hovedindgangen, parkere vognen lige indenfor porten og så gå til højre, når man kommer helt ind i den store sal. Så er der toiletter med lækkert puslebord og en bænk, hvor man kan sidde i fred og ro og amme. Jeg talte med deres servicekontor, og de fortalte mig, at det er tilladt at bruge Rådhuset, selvom man ikke har andet ærinde derinde. Virkelig en overraskelse for mig! Jeg giver fire stjerner til Rådhuset!

Nørrebro

Mødrehjælpens butik på Jægersborggade

Aldrig har jeg oplevet sødere og mere hjælpsomme mennesker, end dem der arbejder i Mødrehjælpen. De er virkelig moderlige i deres omsorg for kunderne, og på toilettet er der ikke alene Puslebord med blød puslepude og uro. De har også bleer og skumklude, så man kan lave et bleskift Deluxe. Butikken er fyldt til renden med lækre genbrugsting, men også hjemmesyede ting og sager og hjemmestrik til de mindste i massevis. Det efterlader desværre ikke meget plads til amning i butikken, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis behovet trænger sig på, vil de omsorgsfulde damer i butikken finde en løsning i baglokalet eller rydde en stol et sted. Jeg giver fire stjerner for ualmindelig god service!

Vesterbro

Cafe Sonja

Butikslivet på Saxogade er i sig selv et besøg værd. Café Sonja er en del af sidegadeprojektet, som arbejder for socialt og kulturelt ligeværd i samfundet. Bag bardisken arbejder frivillige og medarbejdere i forskellige jobordninger. Jeg talte med et af folkene bag baren, som forklarede, at hvis man kommer og har mest lyst til at stå i køkkenet og skrælle gulerødder, så er det der man starter. Cafeen er på trods af den begrænsede plads, noget af det mest rummelige, jeg har oplevet længe. På toilettet er der et rigtig fint puslebord og altid bleer og klude til fri afbenyttelse. Jeg giver fem stjerner til dette fantastiske og hjertevarme sted!

Østerbro

Laundromat Cafe

På hjørnet af Århusgade og Randersgade finder man Laundromat cafe, der altid har en velassorteret vognpark til babyer holdende udenfor. Der er masser af plads hele vejen rundt om cafeen, så din barnevogn kan helt sikkert også holde der. Indenfor er stemningen hyggelig og rolig. Masser af steder, man kan amme ugeneret, hvis man gerne vil være lidt privat med amningen. På toilettet er der et fint puslebord, men det unikke ved cafeen er legeområdet, hvor et virkelig stort sofabord fyldt med legetøj er dedikeret til børnene. Her kan de lege og hygge sig, mens mor får et roligt øjeblik til at tale med veninderne over en kop god kaffe. Jeg giver fire stjerner, for denne nyskabelse!

Frederiksberg

Legepladsen i Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er meget velegnet til børnefamilien. Den centrale placering i byen og de mange indgange gør parken let at komme til, og stisystemerne er sjove og hyggelige til en gåtur. Der er mange fugle og i enden ved Zoologisk Have, kan man være heldig at se elefanterne bade. På den store legeplads i parken er der et toilethus, hvor man kan pusle sit barn på et lille bord med håndvask. Ikke det varmeste sted om vinteren, men om sommeren er det helt genialt. Jeg giver tre stjerner til byens grønne oase!