Anbefaling - IKEAs ammerum

Børnevenlighed i IKEA?

I sidste weekend skulle boligindretningen suppleres op med et tæppe til stuegulvet. Jeg drog alene af sted med mindstemanden, da min bedre halvdel var ”ud og lege” med vennerne. Så jeg var noget spændt på, om jeg ville klare mit forehavende. IKEAs ammerum er blevet anbefalet til Puslely af flere og i flere byer, så forventningerne var skyhøje.

Familieparkering

Da familiebilen forsigtigt og tøvende trillede ind på den vanvittig store parkeringsplads ved det gigantiske blå/gule varehus i Gentofte, må jeg indrømme, at jeg fortrød min optimistiske plan og var parat til at vende om. Men midt i min koldsved fik jeg øje på ti brede parkeringspladser forbeholdt børnefamilier i første række. Jeg parkerede uden problemer og uden behov for hverken 3 – 5 eller 7 punktvendinger, vores dejlige Renault Megan i båsen og fandt en indkøbsvogn lige ved siden af. Her kunne junior sidde og daske med benene og pusletasken følte sig hjemmevandt på styret. 1-0 til IKEA. Førstehåndsindtrykket var total i orden, og jeg havde genvundet selvtilliden.

Højstole i udvalg

I butikken slog jeg først et sving forbi restauranten, for at tanke op inden turen rundt i boliglabyrinten. Vi delte en ganske ok kanelbolle og noget æblejuice, men jeg skal ellers love for, at der var børnevenlige retter at vælge imellem. Restauranten var naturligvis indrettet med IKEAs egne møbler, og her oplevede jeg et udvalg af højstole til børn. Der var både til de helt små, med støtte i ryg og bøjle, men også til de lidt større unger, hvor bøjlen er overflødig, men højden er nødvendig. Vi fandt ned til legehjørnet, hvor både store og småbørn kunne aktiveres med legetøjskøkkener og touchscreen skærme, hvor man… ja hvorfor ikke, bl.a. kunne øve sig i at samle møbler på skærmen.

Ammerummet

Vi trillede videre i retning af tæppeafdelingen i udstillingen og fandt hurtigt frem til det 240cm x 160cm store gulvtæppe, som jeg relativt let fik op i vognen. Nu gik turen mod kassen, og så var det forøvrigt tid til en ren ble. I kassen blev jeg uden problemer oprettet i IKEA familiy club, med løftet om at spare en masse penge. Nu får vi se. Herefter vendte vi vognen og fandt ned til kronen på værket - butikkens ammerum. På alle toiletter i butikkerne var der pusleborde, men det her skulle være noget særligt, så jeg måtte opleve det, og det var bestemt anstrengelserne værd.

Rummet, som sagtens kunne indeholde mor, barn, indkøbsvogn og gulvtæppe kunne låses af og var indrettet hyggeligt med en god lænestol til amning. Puslebordet stod praktisk placeret ved siden af håndvasken, og på væggen var farverige billeder, en hyggelig lampe og i loftet hang en uro. Der var desuden indrettet et lille legehjørne til eventuelle større børn på slæb, med legetøj, bord og bænk. Rummet virkede ikke småt, og det var hyggeligt og afslappet at skifte en ble, midt i den hektiske aktivitet i butikken.

Den samlede oplevelse af IKEA må siges at være god. De udviser særdeles god stil overfor børnefamilier, og gør det let at have små børn med gennem hele butikken - også hvis man er afsted alene. Et fint Puslely, hvis man skal handle møbler og/eller er interesseret i en billig kaffepause med f.eks. kanelboller.  

God fornøjelse

Husk at tilmelde alle dine yndlingssteder til bleskift eller amning i Puslely app'en. Så kan andre forældre få glæde af din nyttige viden. Du kan også sende et hint til mig, så opretter jeg: puslely.info@gmail.com

Kærligste hilsner

Annemette