Sådan kommer I gennem ulvetimen!

Skrig og skrål bag på cyklen og søvnige øje foran fjernsynet. Udsigten til den dyrebare kvalitetstid inden aftensmad er ikke en ren fryd hver dag, når klokken slår ulvetime. For nu at være helt ærlig, så tror vi faktisk, at der er flere dårlige end gode ulvetimer i vores samling på nuværende tidspunkt. Vi forsøger dagligt at opfinde sjove aktiviteter til vores 2 årige, så de hygger sig, mens vi laver mad. Her er tre gode ideer, som virker hos os.

Det er nok vigtigt lige at understrege, at vi ikke er professionelle ud i noget med børn - bare mødre og indtil videre kun til et stk. barn hver. Så vi garanterer ikke for det pædagogiske outcome.

Et stort og sundt snack-måltid inden aftensmad?!?

Okay, vi forstår godt, hvis det lyder helt gak gak, men det virker altså helt fantastisk hjemme hos os. Drengene er ofte sulten, når vi kommer hjem kl. 16 og så er der jo lidt tid til aftensmad. Så ideen er, at skabe en lille hyggestund sammen med dit barn, hvor du i virkeligheden serverer et "helt" sundt måltid - f.eks. rester fra dagen før. Det kan f.eks. være grøntsagsstænger, frikadelle, kartoffel pastaskruer, lynkogt broccoli, majskolbe, ærter, hårdkogt æg, ægte ostehapser "skåret af rigtig ost" :) Så drikker du lige en kop vand sammen med dit barn, mens de begynder at spise, og så kan du begynder på aftensmaden, mens den lille hygger sig med sine snacks. Det har indtil nu været det helt store gennembrud, for at alle kommer godt gennem ulvetimen. Så tænker i jo sikkert, jamen så gider de jo ikke spise aftensmaden bagefter? Og nej, det gider de sikkert ikke altid. Hos os smager de altid på sagerne, men vigtigst af alt, de hygger sig, når vi alle samles om middagsbordet. Og det giver samtidig ro, at vi ikke længere skal sidde og fokusere på om de nu spiser nok af det "rigtige" sunde mad.  Det er selvfølgelig vigtigt, at snack måltidet er sundt og nærende og der stadig bliver hygget rundt om middagsbordet. 

Mors lille køkkenhjælper?

Ja det lyder jo som en win-win, men virkeligheden er, at vores sønner gerne vil røre ved alt det, som er skarpt, vådt eller varmt. Så det bliver vi hurtigt uenige om og hvad så? En anden mulighed er, at lade ungerne kokkerere på gulvet, med tørrede bønner eller pastaskruer. Ting som ikke smager godt, kan sidde fast i næsen eller som ikke sviner helt vildt. På billedet forsøger vi os med røde kidney bønner, der lige kan komme gennem thekanden. De små fingre øver pincetgrebet, når banditterne ikke rammer koppen, og det kunne der gå overraskende lang tid med. Ask er muligvis ikke den skarpeste grønsagskniv i skuffen, men prøv det. Lommefilosofi er, at ungerne gerne vil være i nærheden af jer efter en hel dag i institution, så lad dem hygge sig i køkkenet med en aktivitet du kan overskue, mens I laver mad.

En køkkenhule eller 3 balloner...

to sjove små lege, som vi har hygget os med i ulvetimen er en køkkenhule og spark til balloner. Til køkkenhulen skal du bare bruge et tørrestativ eller spisebordet med et tæppe over og sætte nogle skåle, grydeskeer og bamser ind i hulen. Til spark til balloner skal du bare have 3 balloner og give dit barn lov til at tumle omkring med dem.

Det har været to sjove lege længe hos os til ulvetimen. Måske har de begge en udløbsdato, men så handler det vel om at finde kreativiteten frem og starte en ny spændende leg i køkkenet, som lige giver den der halve time, der skal til indtil maden er sat over og gryderne er i kog.

Håber I kan bruge vores ideer til noget. Held og lykke i ulvetimen. Send os gerne andre gode forslag. Så poster vi dem her på bloggen.

Mie & Annemette