Uundværligt i pusletasken

puslebillede 1.jpg

Som førstegangsmor og dermed som førstegangs "pusletaske-pakker" kan det godt være svært at vurdere hvad man skal tage med i tasken. Vi havde begge en tendens til at pakke pusletasken efter "better safe than sorry" princippet. Dette betød at vi i begyndelsen slæbte på overvægt og unødvendige ting, og derfor har vi valgt at dele vores erfaring så du som kommende eller nybagt mor får inspiration til din pusletaske.

Obligatorisk i pusletasken

Du skal selvfølgelig huske bleer, skiftetøj, vådservietter og en stofble samt liggeunderlag. Bleposer og en god salve til røde numser er også uundværligt. Der findes uendeligt mange salver og cremer, og efter at have være igennem et hav af mærker er en af vores favoritter blevet "inotyol" (Den fås på apoteket og afhjælper rød numse med det samme)

Bleer
Skiftetøj
Vådservietter
Stofble
Liggeunderlag
Salve til rød numse
Bleposer

Til de lidt længere ture

De gange vi har været på weekend hos f.eks. bedsteforældre, har vi, specielt imens drengene var mindre, altid haft et termometer, vaseline og børnepanodil med. Små børn kan godt være svære at læse i forhold til om de har feber, og så er det rart at vide at man er beret.  En fed babycreme/olie kan også være god at have med, så du nemt kan imødekomme tør hud.  

Det er også her at vi har haft uanet mængder af skiftetøj med, da man af en eller anden grund aldrig har nok med. Der kommer en periode hvor de små (undskyld sproget) skider igennem bleen hele tiden. Det går heldigvis over igen.
En anden ting som vi ofte har haft med i pusletasken er en snotsuger. En lille ting, som har været til stor hjælp når ens baby var konstant snottet og kravlede rundt med to 11-taller.

Termometer
Vaseline
Creme/olie
Ekstra skiftetøj
Børnepanodil
Snotsuger

Den nemme pusletaske kommer med tiden

I takt med at børnene bliver større, bliver det også nemmere at pakke pusletasken. Dette sker i takt med at børnenes antal af lortebleer mindskes, samt at afføringen bliver mere fast og dermed vil uheld med en baby der har lort langt op af ryggen ikke forekomme så ofte som tidligere. Bleskiftene bliver også færre og mere regelmæssige, hvilket også gør det noget nemmere at beregne hvor meget skiftetøj, samt hvor mange bleer der skal pakkes.

I dag består pusletasken ofte bare af en to bleer, en pakke vådservietter og en stofble.
Med små rødder på to år er vi så småt begyndt at se frem til en ble-fri tilværelse. Hvordan dette kommer til at forløbe er en erfaring vi ikke har fået endnu, men som vi formegentligt snart bliver rigere.

KH

Anne-mette og Mie