Inspiration til børnefamilien FEBRUAR- Offentlig transport hitter!

Nogle gange bliver jeg virkelig overrasket over, hvad små børn synes er toppen! Sidste weekend var jeg i Randers Regnskov med vores godt 1,5 årige. Vi var inviteret til stor fastelavnsfest blandt aber, flagermus, slanger - ja sågar en truet sort puma. Det interesserede ham overhovedet ikke. Det gjorde pomfritterne i caféen til gengæld. 

Hverdagen hitter - Fuck Tivoli

Det ændrer sig jo nok med tiden, men jeg kan alligevel ikke lade være at tænke på, at vi netop nu, hvor der skal meget lidt til at give småfolket store oplevelser, må udnytte situationen. Det, som jeg oplever som banaliteter og nødvendige onder i hverdagen, kan for ham være super interessante oplevelser. Vaske op efter aftensmaden, gå op og ned af trapper (rulletrapper er super exotic, når de almindelige er blevet old news) og så… OFFENTLIG TRANSPORT! Det hitter total hos os for tiden! Tivoli go home. 150S er hans ting lige nu. Han glemmer fuldstændig at blinke, når vi sidder i bussen og kigger på bilerne, der kører forbi os på vejen.  

Og det bedste er, at det er nemt at planlægge, relativt billigt og hvis man har fri i dagtimerne, så er det på nogen ruter praktisk talt limousinekørsel, når alle andre er på arbejde.

Den fedeste tur gennem København

Jeg har kigget lidt på kort over offentlig transport i København, og mit bedste forslag til en absolut kongerute med offentlig transport finder du her.

Gennem byen med metro, bus, og havnebus!

Fra Vanløse med metroen til Forum
Fordele:

Der er elevator og du kan snildt køre vognen lige ind i metroen fra perronen. På Forum er der sjældent så meget tryk på, at det er svært at komme af, og det er let at komme op til gadeplan med elevatoren, som børn ofte synes er et besøg værd.

Fra Forum med bus 2A til Christianshavns Torv
Fordele:
2A kører gennem byen til Rådhuspladsen, Hovedbanegården og Christiansborg. Når I står af ved Christianshavns Torv, er kanalerne med små både værd at bruge et par minutter på. Ænder, måger og duer vil desuden være taknemmelige for en brødkrumme eller to.

Fra Christianshavns Torv på gåben til Knippelsbro
Fordele:
Der er en lille gåtur til Knippelsbro, men der er en masse at kigge på undervejs. 

Fra Knippelsbro med Havnebus til Refshaleøen og retur til Nyhavn
Fordele:

Denne rute er det absolutte højdepunkt. Havnebussen er nemlig en sikker vinder, hvis du, ligesom min søn, bare ikke kan få nok af bus og båd. Jeg forestiller mig, at han taber figenstangen af bare begejstring, når vi sejler gennem Københavns Havn. På turen tilbage, kan man stå af ved Nyhavn.

Fra Nyhavn på gåben til Kgs Nytorv metro
Fordele:
Her er der igen masser af skibe at kigge på og et fantastisk Puslely, hvis bleen trænger til at blive skiftet. På det offentlige toilet ved det store anker, kan man med elevator køre ned i kælderen, hvor der er et bemandet toilet med puslebord. Virkelig fint sted!

Fra Kongens Nytorv med metro tilbage til Vanløse
Fordele:
Tag gerne rulletrapperne op og ned et par gange, inden I stiger ombord på Metroen. Hvis I har god tid, så er det et hit! Hvis man tager turen uden for myldretiden, så kan man være heldig at få de forreste sæder. Så er det kun fantasien, der bestemmer, om man er chauffør eller ej.

God tur!
Send mig lige en mail, hvis du har andre sjove forslag til ”banale” oplevelser, der imponerer de små nye verdensborgere.

Skriv til puslely.info@gmail.com

/Annemette